Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/palomaen/public_html/wp-content/themes/Palomaki/functions.php on line 95
Tila | Palomäen Talli
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/palomaen/public_html/wp-includes/post-template.php on line 250

Tila

Palomäen tila koostuu 35 hehtaarista peltoa ja 43 hehtaarista metsää, päätuotantosuunnat ovat hevosheinän- ja viljantuotanto. Vuokrapeltojen myötä viljeltävä ala on yli 230 hehtaaria. Tilalla tuotetaan kevät- ja syysvehnää, mallasohraa, öljykasvejakin viljelykierron mukaan, kauraa sekä heinää lähiseudun hevosille. Tilan pellot olivat mukana mm. Kemiran kasvuohjelmassa ja metsistä on tehty metsäpalvelusopimus UPM-Kymmenen kanssa. Youtubessa nähtävissä Viljelijän Bernerin syysrapsivideoita Juhan viljelyksiltä. Palomäki on yksi Suomen sadasta hiilipilottitilasta ja mukana Carbon Action-ryhmässä. Ympäristöasioista ollaan kiinnostuneita ja yhtenä ympäristötoimenpiteenä on kipsin levitys pelloille 2018.

Oman hevostallin toiminta sekä muu hevoskannan valtava kasvu Nurmijärvellä ja lähialueilla antaa aihetta kasvattaa nurmialaa, sillä kysyntää laitumille, laadukkaille kuivalle heinälle ja säilöheinälle riittää. Syksyisin paalaamme myös olkea jos sitä on mahdollista hyvälaatuisena saada.

Muihin töihin kuuluu teiden ja pihojen auraukset ja hiekotukset, metsäkoneurakoinnit, polttopuiden teko ja myynti, erilaiset koneurakoinnit, hevosen lannan vastaanotto muilta talleilta jne. Myös koululais-ja opiskelijaryhmiä on käynyt vierailemassa. Palomäki ympäristöineen on siisti ja hyvin toimiva kokonaisuus. Tilan monipuolisuus oli yksi valttimme, kun Nurmijärven Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Nurmijärven kunnan kanssa myönsi meille Nurmijärven Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä -palkinnon 16.10.2006.

Tilalla on tallentava kameravalvonta.