Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/palomaen/public_html/wp-content/themes/Palomaki/functions.php on line 95
Talli ja pihatto | Palomäen Talli
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/palomaen/public_html/wp-includes/post-template.php on line 250

Talli ja pihatto

Katso tallin+pihaton sivut myös Facebookista!

 

PIHATTO on otettu käyttöön 29.9.2012

 

 

 

 

 

 

 

Palomäen tammapihatossa voi asua neljä isoa (säkä yli 160cm) täysikasvuista hevosta tai kuusi welshin/issikan kokoista täysikasvuista ponia, varsoja enemmänkin. Reilusti turvekuivitettuun ja päivittäin siivottuun makuuhalliin on kaksi sisäänkäyntiä varustettuna tuulikaapeilla sekä oviverhoilla. Pihaton ulkopuolella on myös iso katos sateensuojana, siellä on suolakivi ja lämmitettävä vesiautomaatti jonka termostaatti pitää huolen että vesi on talvellakin aina esim. +7 asteista.

Makuuhallista on käynti kätevästi hyvin valaistuun hoitokarsinaan mikä on varustettu kahdella infrapunalämmittimellä hikisten hevosten kuivatuksen nopeuttamiseksi, jolloin vältytään pahimmalta kuivatusloimirumbalta. Rehut ja varusteet säilytetään viereisessä lämmitetyssä, lukittavassa huoneessa.

Analysoitua ”sopivasti hyvää”  harrastehevosen kuivaa heinää  on saatavilla ruokintakatoksesta slow feeding-verkon alta koko ajan, kovimmilla pakkasilla ilman verkkoa. Tarha on kauttaaltaan tukevasti aidattu lankuin ja sähköllä, hyvin pohjustettu(kivituhkaa)  ja pysyy kuivana. Muutamia puita on jätetty hinkuttamista varten. Koko alue siivotaan joka päivä. Hyvillä keleillä on mahdollisuus laajentaa tarhailualuetta laitumen puolelle. Kesällä pihattolaiset voi laiduntaa alennettuun hintaan tallin 24h-ryhmälaitumella tai normaaliin hintaan pihaton yhteydessä, jolloin rajoitettu laidunnus on mahdollista.

Ympäri vuoden hoidetut kenttä 30*40m estekalustolla ja 1,2 km pituinen rata maastoesteineen ovat myös pihattolaisten käytettävissä, kuten myös tallin sosiaalitilat, maastot, pesupaikka, kuivaushuone ja kengitystila.

Pihatossa asuu vain tammoja, 1.8.2018 lähtien vuokra 3-vuotiailta ja vanhemmilta  465 e/kk sis.alv 24%.  

TALLI:

Täysihoitotallimme sijaitsee siistin maatilamme yhteydessä Nurmijärvellä, Perttulan kulttuurimaisemassa. Helsingistä on meille matkaa 37 km, Klaukkalasta 8 km. Tilamme ohi kulkevan Klaukkala-Loppitien (132) bussipysäkeille on matkaa n.400m.

Kansalliset määräykset (2014) täyttävässä nykyaikaisessa tallissamme on karsinat kymmenelle hevoselle. Koneellinen ilmanvaihto sekä tallin korkeus pitävät talli-ilman hyvänä. Varusteille on asialliset kuivaus- ja säilytystilat. Asiakkaiden käytössä ovat WC, kahvihuone ja pesukarsinassa hevossolarium. Teemme asiakkaiden kanssa kirjalliset hoitosopimukset, pelastusviranomaisen hyväksymä turvallisuusasiakirja ja tallin säännöt on laadittu selkeyttämään tallilla toimimista. Tilalla on tallentava kameravalvonta. Palo- ja sähkötarkastukset on suoritettu vuonna 2013.

Hevoset ulkoilevat aamusta iltaan eli n.7-20.30  (kuitenkin säätilan mukaan)  hiekkatarhoissa sopivan parin kanssa tai isommassa tuplatarhassa pienlaumassa. Tarhojen pohjat pysyvät hyvässä kunnossa joka kelillä, mutaa meiltä ei löydy. Kaikissa tarhoissa on mahdollisuus mennä katoksen suojaan tuulelta ja sateelta. Lankuilla ja sähkölangoilla aidatut tarhat siivotaan vähintään viikoittain tallin toimesta. Panostamme loishäätöön tutkituttamalla lantanäytteitä, jotta turhilta madotuksilta ja lääkkeiden resistenssiltä vältyttäisiin. Tarhoissa on vettä tarjolla koko ajan lämmitetyistä vesiautomaateista.

Omia hyviä, hoidettuja ja katoksilla varustettuja laitumia on riittävästi. Totutamme hevoset laidunruohoon rauhallisesti aikaa pidentäen ja niiden vointia tarkkaillen. Tammat ja ruunat laiduntavat omissa laumoissaan, kukin itselleen sopivia aikoja. Kesällä on mahdollisuus yöpyä normaalisti karsinassa ja ulkoilla tarhassa.

Syötämme oman tilan analysoitua hyvälaatuista kauraa, asiakkaan valinnan mukaan joko kuivaa heinää tai kuivahkoa säilöheinää tai molempia. Hyvälaatuiset korsirehut tulevat aina samasta erästä ja ovat siten tasalaatuisia. Asiakkaat saavat analyysitiedot käyttöönsä ruokinnan suunnittelua varten. Heinät jaetaan neljä kertaa päivässä, aamulla ensimmäisenä ennen väkirehuja. Karsinassa korsirehua on tarjolla heinähäkeissä, ei kuitenkaan ihan vapaasti vaan hevoskohtaisesti annosteltuna joko tiheämmän tai harvemman verkon takaa, hevosen omistajan toiveiden mukaan. Häkin saa toki poiskin jos niin halutaan. Tarhoihin heinät(kuiva tai säilö) jaetaan kaksi kertaa päivän aikana joko slowfeeding-säkkiin (NibbleNet) tai kumimatolle, väkirehut annetaan aamuin illoin. Mössöt tehdään iltaisin tarvittaessa tallin puolesta jos omistaja ei pääse käymään.

Tallilla on valaistu, aidattu ja ympäri vuoden hoidettu silttihiekkakenttä 30×40 m, normaalia estekalustoa ja peili. Autottomia ja vaihtelevia maastoilumahdollisuuksia ratsain ja kärryillä löytyy ympäri vuoden omalta kilometrin mittaiselta metsälenkiltä, kyläteiltä sekä säiden salliessa pelloilta ja metsäpoluilta. Maastoesteitä on sijoiteltu radan varrelle( muutamat ovat hypättävissä läpi vuoden, kesällä esteitä on hypättävissä jopa 16).  Naapuritallien maneeseja on mahdollisuus vuokrata erikseen sopien.

Tarjoamme hyvän ja yksilöllisen hoidon rauhallisessa tallissa ja ympäristössä. Hevosten käsittelystä vastaa aina aikuinen. Meillä on mukava henki tallilaisten kesken. Hevosten ja ihmisten arjen piristykseksi olemme järjestäneet porkkanatoimituksia (saatavuuden mukaan), tallikisoja, ensiapu- ym. koulutusta, illanviettoja ym.  Traileri on myös mahdollista majoittaa tallilla.


Emme majoita oreja.

Koirat on pidettävä kiinni vahinkojen välttämiseksi.

1.8.2018 alkaen tallivuokra 540  e/kk ( sis.alv 24%)  + loimitusmaksu 15 e/kk (loimitus vain sateeseen tai muulle huonolle kelille) tai 30e/kk (loimitus joka päivä kelistä riippumatta)

sis.karsinan siivous kerran päivässä,  (kuivikkeena turve ja sitä on reilusti) ja ruokinnat:kaura, laadukas korsirehu ja näiden määrät hevosen tarpeen mukaan heinää kuitenkaan sotkematta, suolakivi tai irtosuola, kotimainen Norra-kivennäinen, tarhaus.

Pyrimme toimimaan hevosen parhaaksi ja asiakkaan toiveiden mukaan. Kysy mitä palveluja haluat hevosellesi, esim.yksin- tai puolipäivätarhaus, suojitus.

Maastolenkki ja kenttä myös ulkopuolisten käytettävissä hyvissä ajoin sopien ja nimellistä 5 euron maksua vastaan. Ilmoita myös jos haluat hypätä maastoesteitä. Esteiden laitto valmiiksi ja siivoaminen pois, 5 euroa.

** Laidunpaikat ulkopuolisille 250 e/kk sis.alv ja vesi, sähkö, katos, kentän ja radan käyttö. Tallin käyttö sovitaan erikseen.  Vaatimuksena laumakelpoisuus ja langoissa pysyminen, myös madotuksien pitää olla kunnossa. Minimilaskutus 1 kk. Kysy tarjous ryhmille,esim.ratsastuskoulun  hevosille.

Tervetuloa tutustumaan!

Heli Mikkola  (p.040-733 6842)  palomaen.talli@kolumbus.fi

Palomäen Talli, Kuusihaantie 22, 01860 Perttula